F3 doet harten van jonge zeilers sneller kloppen

Publicatiedatum: 20 januari 2010
Tekst: Albert Hendriks - Friesland Holland Nieuwsdienst - www.friesnieuws.nl

Fast Frisian Fox nieuwe zeilsportpromotieboot voor Friesland

HEEG (NL) – Het bureau voor toerisme Friesland Holland verschijnt op internationale wateren en shows met een nieuwe zeilsportpromotieboot: de F3. Deze code staat voor Fast Frisian Fox en is een knipoog naar Formule 3, een klasse in de autosport die vooral jonge ambitieuze coureurs trekt. Spektakel op het water út Fryslân.

De F3 is de derde generatie Fox 22. Het sportieve in Friesland gebouwde kajuitzeiljachtje geniet een grote populariteit onder jonge mensen die wars zijn van “onzin” aan boord. Ze willen fun, veel bewegingsruimte, bij slecht weer een fatsoenlijk dak boven het hoofd en ’s nachts een goed bed. Plezier en gemak, daar draait het om bij de voor de Europese markt bedoelde nieuwe ‘Fox for Europe’ met sterren van de Europese Unie in de zeilen. De F3 is een creatief concept van het bureau voor toerisme Friesland Holland.

Volkswagen Golf 7 GTI
Vanaf de introductie in 1976 is de Golf GTI een begrip. De drie letters staan garant voor sensationeel rijplezier en maximale prestaties. De zevende versie van de Golf GTI stelt in niets teleur. In de “mythe” is een centrale rol weggelegd voor de motor. Alles in de GTI straalt sportiviteit uit. Auto van het jaar 2013...
Info Volkswagen Golf GTI

Sportief Fries product
Bij de F3-serie ligt het accent op topafwerking, ongecompliceerd veilig en snel zeilen met een hoge funwaarde, óók voor beginners. Het moet al met al de succesvolle verhuur en verkoop van de Fox in gang houden en nog meer jonge mensen in de boot én naar Friesland lokken. Wat de sportieve en ingetogen gestileerde GTI in de Golf-serie van Volkswagen is, is de F3 in de reeks Fox’en waarvan het “instapmodel” de Touring is.

Internationale sponsors
Het ‘F3 Start sailing now!’ project wordt gesponsord door meerdere bedrijven. Twee Friese werven bouwden de F3 van Friesland Holland: Breehorn Yachts in Woudsend, dat het casco leverde, en Ottenhome Heeg, sinds jaar en dag verhuurder, assembleur en verkoper van de Fox 22. Ook de zeilen zijn van Friese makelij, ze komen van Gaastra Sails uit Heeg. De firma Sprenger in Iserlohn (D) leverde het dekbeslag, Seilflechter in Braunschweig (D) het touwwerk. De mast maakte de firma Neutmast in Middelharnis. De Groninger verzekeraar Schepen Onderlinge Nederland (SON) neemt de verzekering “te land en ter zee” voor haar rekening.

 F3 Boot Dusseldorf 2010-2012

   

 

F3 Sponsors